28.04.2021 - 25.05.2021

KORONATIEDOTE: Opetustoiminta 3.5.2021 alkaen Itä-Helsingin musiikkiopistossa

28.4.2021

TIEDOTE ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTON OPPILASPERHEILLE: opetustoiminta 3.5.2021 alkaen lukuvuoden loppuun asti

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän sekä Helsingin kaupungin määrittelemät ohjeet ovat voimassa lukuvuoden loppuun: lähiopetukseen siirtyvät 3.5.2021 alkaen kaikki muut oppilaat, paitsi vuonna 2000 syntyneet ja sitä vanhemmat oppilaat, sekä perhemuskarit, joissa on aikuinen mukana.

-Orkesterit, kuorot ja muut suuret ryhmät: lähiopetukseen pääosin pienryhmissä ja siten, että tilakohtainen ohje 2 metrin turvavälistä tosiasiallisesti toteutuu

-Muskarit (ei perheryhmät): lähiopetukseen lukujärjestysten mukaan

-Musiikin hahmotusaineet: opetus jatkuu lähi- tai etäopetuksena tila-/ryhmäkoot huomioiden, opettaja informoi suoraan oppilasperheitä

Strömsin Musiikkikahvila avautuu ma 3.5.2021 – kahvila-aulassa noudatetaan vastuullisesti terveysturvallisuusohjeita.

-Ei turhaa ja ylimääräistä oleskelua tai kokoontumisia IHMOn tiloissa.

-12-vuotiailta ja sitä vanhemmilta, sekä kaikilta aikuisilta edellytetään maskinkäyttöä IHMOn tiloissa.

-Suosittelemme myös vahvasti maskin käyttöä kaikille lähiopetuksessa oleville oppilaille. Helsingin kaupungin linjauksen mukaan harrastustoiminnassa perheet hankkivat maskit itse.

-Yleisölle avoimia konsertteja ja lukuvuoden perinteistä päätöskonserttia ei järjestä, mutta koko Taiteen perusopintojen Laajan oppimäärän päättötodistusten sekä perusopintojen todistusten saajille järjestetään tilaisuus Ahti Sonninen-salissa to 3.6.2021, kellonajat tarkentuvat ja niistä informoidaan oppilaille myöhemmin.

Lämmin kiitos vastuullisuudestanne ja yhteistyötahdostanne – jaksetaan vielä hetki.

Turvallista kesän odotusta,
Minna-Maria Pesonen, rehtori

TERVEYSTURVALLISUUS: KORONA-AJAN YLEISOHJEET ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTOSSA

Toimitaan vastuullisesti – turvataan IHMOn lähiopetustoiminta yhdessä. Lähtökohtana on 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden lähiopetus, ellei sairastumisepäily-, koronatartunta tai karanteenitilanne vaadi muuta. 

Lähiopetukseen oppilas osallistuu VAIN TÄYSIN terveenä ja TÄYSIN oireettomana.

Jokainen vastaa itse omasta turvallisuudestaan. Pidämme vähintään 2 metrin turvavälin.

Jos perhe toivoo etäopetusta, siitä sovitaan suoraan opettajan kanssa hyvissä ajoin.

Mikäli samassa taloudessa asuva läheinen on oireinen, siirrytään etäopetukseen, kunnes negatiivinen koronatestitulos varmistettu.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille.

-Vain välttämätön saattaminen opetustilaan sallitaan, saattajan tulee käyttää maskia ja poistua tiloista viipymättä. Suosittelemme, että lapsi siirtyy ulko-ovelta tiloihin itsenäisesti
-Ei odottelua IHMOn käytävä- tai aulatiloissa
-Huolellinen käsihygienia (saippuapesu/käsidesi)
-Toimimme vastuullisesti: matala kynnys pienilläkin flunssaoireilla jäädä kotiin (sekä oppilas että opettaja), jolloin oppilaalta/perheiltä toivotaan valmiutta etäopetuksen toteuttamiseen.
-Aivasta ja yski oikein hihaan tai nenäliinaan, suojaa muut
-Puhallinsoitinten kondensaatiovedet kerätään joko omille kesto- tai kertakäyttöliinoille tai henkilökohtaiseen astiaan ja jokainen huolehtii itse liinoistaan sekä roskista/astian tyhjennyksestä

Lähiopetuksessa olevien oppilaiden perheiden on hyvä edelleen varautua siihen, että lyhyellä varoitusajalla opetus voi toteutua etänä joko oppilaan tai opettajan flunssaoireen tai karanteenin vuoksi. Tutustu musiikkiopiston sekä oman opettajan tiedotukseen, sopikaa yhdessä parhaista tiedotuskanavista ja mahdollisen etäopetuksen toteuttamisen tavoista.

Mikäli musiikkiopiston oppilaalla todetaan koronatartunta, ilmoitathan siitä sähköpostitse välittömästi rehtorille, joka vastaa koko oppilaitoksen turvallisuudesta: minna-maria.pesonen@ihmo.fi

Koronavilkku - IHMOn linjaus, mikäli oppilaan vilkku välähtää: pyydetään välittämään tieto omalle opettajalle/opettajille. Opetus tapahtuu etänä, kunnes altistustilanne on ohi. Sama ohje on henkilöstöllä.

Opetushallitus (OPH) päivittää taiteen perusopetuksen järjestäjille suunnattua ohjeistustaan täällä

Viranomaissuositukset löytyvät kootusti ja päivittyvät TPO-liiton sivuille

 

 

 


Takaisin tapahtumalistaan