05.12.2018, klo 14:30

Otteita Luumunkukka ja Lohikäärme musiikkinäytelmästäPorolahden peruskoulu& Itä-Helsingin musiikkiopisto

Otteita musiikkinäytelmästä LUUMUNKUKKA JA LOHIKÄÄRME

Oodin avajaiset 5.12.2018 klo 14.30 1. krs monitoimitila


Luumunkukka ja Lohikäärme on musiikkinäytelmä, joka kertoo kulttuurien kohtaamisesta ja ystävyydestä yli rajojen, meitä ympäröivästä monimuotoisuudesta. Samalla se on monialainen taideprojekti, jossa yhdistyvät musiikki, sanataide, kuvataide ja tanssi. Musiikkinäytelmä pohjautuu adoptioteemaan, Anna-Mari Kaskisen vuonna 2007 julkaisemaan runokirjaan Luumunkukka ja Lohikäärme (Kirjapaja): ”Kaksi tyttöä, Luumunkukka ja Lohikäärme, adoptoidaan Kiinasta suomalaisiin koteihin. Lämmin maa vaihtuu talven pakkasiin ja viimaan. On opittava uusi kieli ja kohdattava monia kysymyksiä”.

Musiikkinäytelmä juhlistaa Porolahden peruskoulun 60-vuotisjuhlaa, painotetun kuvataideopetuksen 30-vuotista toimintaa sekä 20-vuotista painotetun musiikin opetusta yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa. Painotetun kuvataiteen ja musiikin opetuksen oppilaista mukana oli yli 200 nuorta luokka-asteilta 4.-9.

Runokirjan runot muuttuivat lauluiksi säveltäjä Timo Klemettisen kynästä, runot käsikirjoitukseksi Anna-Mari Kaskisen ja ohjaaja Emma Paju-Torvaldsin yhteistyönä. Musiikin harjoittamisesta vastasivat koulun musiikinopettajat sekä Itä-Helsingin musiikkiopiston soitonopettajat. Musiikkinäytelmän ensi- ilta oli 4.11. Porolahden peruskoulun salissa Helsingin Roihuvuoressa.

Avajaisissa nähdään otteita musiikkinäytelmän loppupuolesta, esitystila huomioiden esityksessä on mukana alle puolet alkuperäisestä esiintyjäkaartista. Runokirjan Lohikäärme- tytön roolissa Sadelilja Larimo ja Luumunkukka Maia Camilo., Valtterin roolissa Tiitus Vainikka.
Kuulette laulut:
- Syksyisessä metsässsä
- Yhteiset ovat juuremme
- Kerrotko joskus minulle
- Koti
- sekä Chinawood räpin, jonka nuoret ovat tehneet yhdessä rap- artisti Rauhatädin ja kitaraopettaja Miika Snåren kanssa

www.oodihelsinki.fi/avajaiset/

1780183242-Oodi 4.12.18 kuva 4.jpg

806861469-Oodi 4.12.18 kuva 5.jpg


Takaisin tapahtumalistaan