Soitinvalikoima

Oppilailla on mahdollisuus syventää painotetun musiikinopetuksen tarjontaa oman instrumentin kautta soitin kohtaisilla kerhotunneilla.
Soittimia ovat (sinisellä linkki 2022-alkavan soittimen esittelyvideoon):

  • JOUSET: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso
  • PUUPUHALTIMET: huilu, fagotti, klarinetti*, oboe*
  • VASKET:käyrätorvi, pasuuna, tenoritorvi ja trumpetti
  • HARMONIASOITTIMET: kantele, kitara, harmonikka, piano
  • valmennusryhmä: tarvittaessa muodostetaan ryhmä, jossa työtapoina mm. laulu, kehorytmiikka, orff-soittimet, ukulele jne. -->tavoitteena löytää oma soitin alkuopetuksen aikana

Alkavalle 1. luokalle muodostetaan soveltuvuuden mukaan viiden eri soittimen soittoryhmä. Tarvittaessa valmennusryhmä korvaa yhden soittoryhmän. Ryhmät kokoontuvat yhdessä enintään kolme kertaa viikossa, yläkoulussa kerran viikossa kaksoistunnin.

Soitinkohtaiseen ryhmään osallistuminen edellyttää, että oppilas on Itä-Helsingin musiikkiopiston oppilas. Koulupäivän jälkeen oppilailla jatkuu henkilökohtaiset musiikkiopiston opinnot taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaan, joihin kuuluvat mm. viikoittainen oma soittotunti.

*Oboen ja klarinetin väyläsoittimena toimii nokkahuilu 1. ja 2. vuosiluokalla. Väyläsoitin tarkoittaa sitä, että ensin opetellaan soittamisen ja musiikin alkeita nokkahuilun avulla. Kun soittajan kokoa ja pysyvää hampaistoa on tullut lisää, siirrytään varsinaisen soittimen opiskelun pariin 3. luokan alusta.